پیشنهاد میشه مطالعه کنید خیلی مفید هست
از کجا بفهمیم گوشی ما هک شده است؟! علائم هک شدن گوشی چیست؟
گوشی ما شامل قسمت عمده زندگی ما است. همچنین ، یک ابزار هوشمند است که هر روز آن را در جیب خود حمل میکنیم ، بنابراین همیشه این امکان وجود دارد که در معرض سرقت اطلاعات یا حتی خود گوشی شویم. بنابراین ، اقدامات ایمنی را باید به طور کامل رعایت کرد. در این مقاله به یک پرسش مهم با عنوان “از کجا بفهمیم گوشی ما هک شده” میپردازیم.
هکرها همیشه ابزارهای خود را آماده به کار گذاشته اند. در اینجا با نحوه شناسایی و محافظت از گوشیهای هک شده آشنا میشوید.
گوشی شما چگونه هک میشود؟
روشهای مختلفی برای هک کردن گوشی وجود دارد که برخی از آنها حتی به دانش پیشرفته فناوری نیز نیاز ندارند. در ادامه به برخی از این روشها خواهیم پرداخت.
حمله Sim Jacking که با استفاده از این حمله، یک کد مخرب به صورت SMS برای قربانی ارسال میگردد و بعد از آن کنترل سیم کارت را در اختیار میگیرد و اطلاعات حساس را خارج میکند.
ابزارهای جاسوسی که دادههای شما را جمع آوری میکنند. برخی از برنامههای جاسوسی وجود دارند که به راحتی قابل استفاده هستند و به هکرها این امکان را میدهند که فعالیتهای تلفن شما را از راه دور رصد کنند. نفوذگر میتواند با دسترسی مستقیم به دستگاه شما ، چنین برنامهای را نصب کند.
ممکن است از طریق شبکههای عمومیWi-Fi یا ایستگاههای شارژ ، نرم افزارهای مخرب وارد گوشی شما شود. هکرها میتوانند شبکههای Wi-Fi جعلی را تنظیم کنند تا شما را به سمت وب سایتهای فیشینگ هدایت کنند یا دادهها را از طریق کابل USB در یک ایستگاه شارژ سرقت کنند و یا تمامیاطلاعات حساس شما را موقع استفاده از وای فای عمومیشنود کنند.
پیامهای فیشینگ ، که با استفاده از طعمههایی مانند اینترنت رایگان، جایزههای میلیونی و یا حتی قطع یارانه!! و … شما را وسوسه به ورود به لینکهای فیشینگ میکنند.
همچنین مهم ترین دلیل هک شدن گوشی بی توجهی کاربران هنگام نصب برنامهها است. به عنوان مثال در حین بارگیری برنامهها یا با کلیک روی پاپ آپها یا پیوندهای غیرقابل اعتماد ، بدافزارها را از سایتهای مشکوک بارگیری میکنید. یا امروزه شبکههای اجتماعی مانند تلگرام بستر مناسبی برای انتشار بدافزارها شده است.
از کجا بفهمیم گوشی ما هک شده
آیا تاکنون فکر کرده اید که “گوشی من هک شده است یا نه؟” در ادامه به برخی از علائم مهم هک شدن گوشی میپردازیم:
- شما چیزی را در گوشی خود میبینید که قبلا آن را ندیده بودید و برای شما ناشناس است. (به عنوان مثال ، برنامهها ، پیامهایی که شما ارسال نکرده اید ، خریدهایی که انجام نداده اید ، تماسهایی که توسط شما صورت نگرفته است).
- احساس کنید که گوشی شما نسبت به قبل کند کار میکند. چرا که بعد از هک شدن گوشی شما، از منابع و باتری شما استفاده زیادی میشود و از حد معمول داغ تر میشود.
- استفاده از داده اینترنت شما بطور چشمگیری افزایش مییابد. فرآیندهای مخرب ممکن است دادههای گوشی همراه شما را در پس زمینه مصرف کنند به عنوان مثال فایلهای شما را دانلود کنند یا دوربین و میکروفن گوشی شما اقدام به شنود و تصویر برداری باشند.
- رفتار عجیب گوشی شما برای مثال برنامهها به روشی که باید اجرا نشوند، به طور غیر منتظره روشن یا خاموش شوند و…
- ظاهر شدن پاپ آپهای مختلف. اگر متوجه شدید که تعداد بسیاری از برنامههای پاپ آپ در صفحه نمایش شما ظاهر میشوند ، احتمالاً جاسوس افزار یا بدافزار دارید.
چگونه شخصی که گوشی ما را هک کرده است را پیدا کنیم؟
در علم سایبری به تمامیکارهای جرم یابی فارنزیک میگویند. در بحث هک شدن گوشیها، پیدا کردن مقصر میتواند بسیار دشوار باشد. در ابتدا سعی کنید تمام برنامههایی را که نمیشناسید و شماره تلفنهای مشکوک یا حساب رسانههای اجتماعی که با شما ارتباط برقرار کرده اند را بررسی کنید. با یک جستجوی سریع ممکن است برخی سرنخهایی را پیدا کنید اما ردیابی هکرها معمولاً به یک متخصص امنیت سایبری احتیاج دارد.
در صورت هک شدن گوشی چه کاری باید انجام دهیم؟
در صورت هک شدن گوشی میتوانید به صورت زیر عمل کنید.
- رمزهای عبور خود را فوراً تغییر دهید.
- بلافاصله همه نرم افزارهای مشکوک را حذف کنید.
- به دوستان خود اطلاع دهید تا پیامهای مشکوک ناشی از شما را نادیده بگیرند.
- بلافاصله نرم افزار امنیتی موبایل (آنتی ویروسها) را نصب کنید.
- برای اطمینان خاطر میتوانید گوشی خود را به تنظیمات کارخانه برگردانید که در این حالت تمامیاطلاعات و برنامههای موجود در گوشی شما حذف میشود. بنابراین از آن فقط به عنوان آخرین راه حل استفاده کنید.
نحوه جلوگیری از هک شدن گوشی شما
- از Wi-FI عمومیها و یا نقاط شارژ که به آنها اطمینان ندارید استفاده نکنید. اگر از WiFi عمومیاستفاده کنید، هرگز بدون VPN این کار را نکنید. هکرها ممکن است یک نقطه دسترسی جعلی با نام یک شبکه اصلی ایجاد کنند و دادههای شما را بدست آورند یا شما را ردیابی کنند.
- بلوتوث خود را بعد از استفاده از آن خاموش کنید زیرا میتواند یک نقطه دسترسی برای هکرها باشد.
- برای رعایت امنیت فیزیکی سعی کنید بر روی گوشی خود گذرواژه تنظیم کنید.
- هرگز تلفن خود را بدون نظارت رها نکنید و اجازه ندهید افرادی که نمیشناسید از آن استفاده کنند.
- مرتباً برنامههای موجود در گوشی خود را نگاه کنید تا برنامههای ناشناس رو در صورت وجود شناسایی کنید.
- پیامها ، پیوندها یا پروندههای مشکوک را باز نکنید زیرا امکان مخرب بودن آنها وجود دارد.
- آنتی ویروسها را در گوشی خود نصب کرده و به طور مداوم آنها را به روز کنید.
- از سایتهای بارگیری که به آنها اعتماد ندارید استفاده نکنید. آنها منبع بالقوه بدافزارها هستند.